dilluns, 30 de gener del 2017

TOP TEN del Noticiari Català. 30/01/2017

La candidata francesa és la guanyadora de Miss Univers 2017. Colòmbia, França i Haití, finalistes; Espanya ha quedat eliminada a les primeres de canvi.

L’Estat ha desobeït vint-i-sis sentències del Tribunal Constitucional a favor de la Generalitat. El Gobierno diu que ho ha fet perquè està convençut que aquestes vint-i-sis sentències són totalment inconstitucionals.

La dona de Fillon, el candidat de la dreta francesa, acusada de cobrar mig millor d’euros fent d’assistenta parlamentària del seu marit, sense haver fer res. Ella ho nega amb rotunditat i demana que es faci la proba de paternitat als seus tres fills.

No hi ha prou aigua per abastir les necessitats dels catalans i el Govern demana que l’Estat, que és el responsable dels recursos hídrics, ho resolgui. L’Estat diu que és conscient del problema, i que tant bon punt els pressupostos ho permetin ens compraran una estàtua de Santa Bàrbara.

‘Un monstre em ve a veure’ s’emporta vuit premis Gaudí. Soraya Saenz de Santamaria hi veu mala intenció en aquest doble missatge. Diu que el fet de que hagi anunciat que a partir d’ara visitarà molt sovint Catalunya s'ha mal interpretat.

El comportament dels turistes britànics desborda la policia d'Eivissa. A partir d'ara només acceptaran invitacions si es garanteix que a les festes hi ha alcohol de marca.


Estats Units avalua si els líders de Rússia i de la Xina sobreviurien a un atac nuclear. En el cas de que la resposta sigui positiva ho deixaran per més endavant.

Merkel va explicar a Trump per telèfon la Convenció de Ginebra sobre refugiats. Trump li va preguntar si també havien demanat tònica.

Trump desafia a jutges i fiscals i manté el seu veto als musulmans de set països. A mesura que vagi sabent que hi han més països al món, aquesta llista anirà augmentant. 

El Pla Local de Joventut de Palafolls caducava el 2016, i l’ajuntament ha obert un procés participatiu per recollir propostes i opinions. S’espera que la participació del jovent del poble sigui multitudinària i entusiasta, i que aportin idees noves i engrescadores, encara que només s’aplicaran aquelles que coincideixin amb les que la regidoria ja té pensades.