dilluns, 6 de febrer del 2017

TOP TEN del Noticiari Català. 06/02/2017

Mas, Ortega i Rigau declaren avui per la consulta del 9-N. Coneixent els jutges, han portat apreses diferents receptes de truites.

Els criminòlegs estrenaran col·legi abans de l’estiu. Per l’institut hauran d’esperar uns quants anys més.

Rivera crida a “preparar-se” per governar el 2019. Demana a tots els candidats de C’s que ara ja s’obrin comptes opacs en paradisos fiscals.

El PSOE fa costat a Rajoy en l’‘operació precinte’ contra els intents de la Generalitat de fer el referèndum. A canvi el PSOE demana que abans també es precintin els expedients del cas ERE a Andalusia, condició que el PP accepta sempre que el PSOE accepti que es precinti el cas Bárcenas de financiació il·legal del PP. El PSOE contesta que hi està d’acord sempre i quant es precinti també el cas Mercuri, que afecta els socialistes de Sabadell, i el PP respon que ho farà sempre i que els recolzin també en la petició de que es precintin els expedients dels casos Gürtel i  Orange Market. Fonts properes als dos partits han informat que s’han quedat sense precintes, i que ja no en tenen per l’”operació precinte” a Catalunya.

Europa obliga Espanya a eliminar traves a qui es vulgui deduir l’IVA. Espanya replica que l’IVA no cal que es dedueixi, tothom ja sap que és del 21%, no ho han amagat mai.

El rebut de la llum baixa un 15% en pocs dies gràcies al mal temps. La pluja i el vent activen les energies renovables i abaixen el cost de producció. Però al mateix temps el rebut puja un 20% per l’impost del gobierno a les renovables.

La Le Pen més proteccionista i xenòfoba entra en campanya. Diu que protegirà França expulsant a tots els musulmans, i també a tots els catalans si el Barça elimina al PSG a la Champions.

Trump alava Putin, a qui posa d’exemple. Diu que l’admira perquè ha aconseguit que a Rússia no hi hagi quasi cap immigrant mexicà.

El 13% de la clientela barcelonina de les terrasses són turistes. A la resta de terrasses es neguen a servir ‘tapas’ de paella amb sangria.


Les famílies han perdut un 18% de renda i un 37% de riquesa durant la crisi. Aquesta diferència del 19% s’explica per la poca competència en matemàtiques de la majoria de les llars.