dimarts, 2 de juny del 2015

La xiulada durant l'himne espanyol, una falta de respecte?


Columna de Palafolls de Munt al "Per no dir res" de Ràdio Palafolls del 2 de juny del 2015: 
"Bona tarda estimats radiooients i contertulians, ahir tots ens vam quedar estupefactes quan vam saber que el govern d’Espanya es queixava de la xiulada que hi va haver al Camp Nou durant la final de la Copa del Rei, mentre sonava l’himne d’Espanya, per la falta de respecte als signes d’identitat de la pàtria. Però, de què parlen quan diuen que hi va haver falta de respecte? Cap ni una, tot el contrari! Els catalans i els vacos som molt respectuosos amb tot aquest tema perquè  coneixem de primera mà que Espanya és un país modèlic en quant a democràcia es refereix, amb uns dirigents respectuosos amb la pluralitat ideològica i tots ells ferms defensors de la llibertat d’expressió. Fins i tot supera en aquest sentit a la paradigmàtica  Corea del Nord, i això és molt! I parlant de Corea del Nord, fa uns dies ens vam assabentar que havien ajusticiat un alt càrrec nord-coreà reventant-lo amb una míssil, simplement perquè s’havia endormiscat durant una desfilada militar, mentre sonava l’himne nacional. Segur que les fortes semblances que hi entre els dos països en quant a llibertats ens referim, van  fer pensar als cent mil seguidors de les dues aficions, que si les càmeres de televisió captaven a algun dels afeccionats dormint mentre sonava l’himne espanyol, patiria el mateix destí que el pobre dirigent nord-coreà, i per això van xiular, perquè ningú es dormís. Però es veu que no s’ha interpretat així.
Un altre indici que hauria de fer pensar als dirigents de que la xiulada no anava dirigida a l’himne nacional, és el fet de que una gran part del catalans i vascos  no saben ni com sona. Els més grans no recorden la darrera vegada que el van sentir i els més joves diuen no haver-lo escoltat mai, i si hi ho han fet no sabien que era l’himne del seu país (només hi cauen quan l'associem al “Franco, Franco, que tiene el culo blanco…”). Una llàstima!
Així doncs tenim dos problemes, i grossos, que el PP haurà d’afrontar per mirar de reflotar la formació de l’esperit nacional, tant malmès darrerament pels separatistes i pels perroflautes de Podemos, i aconseguir que la gent honri els símbols patris com és degut: Per una banda s’ha de mirar de que els joves coneguin l’himne i se l’estimin, i per això se li hauria de posar una lletra en anglès, i que el versionés la Miley Cyrus, com a mínim. I per altra banda, fins que això no passi,  s’ha d’aconseguir que mai més ningú el xiuli, i la millor manera de que no el xiulin és no posar-lo (espero que se’m valori  la idea com és degut).
Ah! I vigilar que no es coli al palco d’autoritats cap més dissident del règim. Va fer molt mal efecte veure per televisió com un comandament militar no guardava el degut respecte i s’ajupia a mirar el cul al rei mentre sonava l’himne nacional i la xiulada. Què hi esperava trobar?
Bé, entenc doncs que des del govern s’hagin pogut sentir ofesos per les actituds d’uns i altres. En el meu cas particular, qui em coneix sap de sobres que sento una ferma devoció per l’himne espanyol i pels demés símbols d’identitat de la pàtria, i que si hagués estat al camp no només no hauria xiulat, sinó que hagués renyat al veí si ell ho hagués fet. Malgrat tot, crec sincerament que potser se n’ha fet un gra massa, i és que, senyors del PP, no us heu de fer mala sang  amb tot això perquè, com molt bé diu l’Alicia Sánchez Camacho, la xiulada a l’himne de dissabte demostra que el procés sobiranista és un fracàs i està tocat de mort, perquè només cent mil dels quasi deu milions de catalans i vascos que hi han a Espanya, el van pitar. I a més a més, si ho aprofiteu per castigar-los amb duresa per aquest ultratge, ja teniu les properes eleccions generals al sac (ja sabeu que no hi ha res que us doni més vots).

Apa, fins la setmana que ve."