dijous, 2 de febrer del 2017

TOP TEN del Noticiari català. 02/02/2017

Sor Caram diu que Maria no va ser “verge”. Ha sigut una gran decepció per tothom saber-ho. Mai ens ho haguéssim pensat. Ens han tingut enganyats i ens ho hem cregut.

Rajoy precintarà les escoles perquè no es pugui fer el referèndum d’independència. La veritable raó d'aquesta amenaça és sumar els escolars a la causa unionista.

Trump escull un conservador per inclinar el Suprem cap a la dreta. El jutge Neil Gorsuch, que ha de ser confirmat pel Senat, és un defensor de la llibertat religiosa. Defensa que els cristians tinguin la llibertat d'eliminar els moros.

Israel ha planificat 6.000 habitatges més als assentaments des de l’arribada de Trump a la Casa Blanca. Aquesta mesura ha sorprès gratament la comunitat internacional, però el govern d’Israel ja s’ha afanyat a puntualitzar que no són pels musulmans expulsats d’Estats Units sinó per nous colons jueus

A més contaminació, alumnes menys concentrats. Segons el Sindicat d’Estudiants els pares ja saben ara la causa de tots els suspesos dels seus fills, i demana que els hi retirin tots els càstigs.

Es disparen les queixes al Síndic per discriminacions. El Síndic hi treu ferro i diu que només s’escoltarà aquelles que vinguin de ciutadans comunitaris.

El Mobile World Congress  vol més dones en un sector “de vells i homes” com és el de la telefonia mòbil. Diu que vol que s’agafi el seu exemple, on en algun àmbit tot són dones, com el de les hostesses.

Costa Cruceros posa a Tarragona el seu segon port base a Catalunya. Ha triat el port perquè no hi ha cap illot proper on hi hagi el perill d’embarrancar.

La pobresa retalla més l’esperança de vida que l’alcohol o l’obesitat. I se situa en segon lloc, només pel darrera de la mort.

Dormir poc augmenta el risc de tenir moltes malalties. Excepte la del del son.